Våre åpningstider

Mandag til fredag: 11:30-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Lørdag: 17:00-23:00
(kjøkkenet åpent til 21:30)
Søndag: Stengt

Engebret Café
Bankplassen 1 0151 Oslo
Telefon 22822525
post@engebret-cafe.no

Bestill bord her

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Chambre separée

Chambre separée

Skjermbilde 2017-10-01 kl. 17.32.44.png

Stortingskammeret

Stortingskammeret er dekorert med bilder og bøker fra Stortinget og ligger i vår første etasje. Stortingsbygningen fra 1866 er kanskje en av Norges mest karakteristiske bygning og en viktig del av Oslos bybilde. Alle våre Stortingspresidenter har bilde på veggen i dette rommet. Det er plass til 20 gjester på langbord og 36 gjester på små bord.

 
Midtkammer.jpg

Midtkammeret

Midtkammret er også i første etasje, og er dekoret med gamle bilder og rollefigurer fra Christiania Teater.
Christiania Theater var et teater i Oslo som ble åpnet på Bankplassen ved Akershus festning i 1837. Det var opprinnelig et dansk etablissement, men fungerte etter hvert som vårt nasjonalteater fram til Nationaltheatret ble innviet i 1899

Vi kan dekke langbord til 18 gjester i rommet og opp til 26 gjester på småbord. Dette rommet passer meget godt til styremiddager og private selskaper, og er godt egnet til lunsjmøter. I rommet er det byster av Espen Skjønberg, Aase Bye, Per Aabel, Johanne Dybwad, Mentz Schulerud

midtkammer 2.jpg

Hjørnekammeret

Hjørnekammret er også i første etasje og var der Kristiania-bohemen møttes på Engebret. Kristiania-bohemen var en politisk og kulturell bevegelse på 1880-tallet med sentrum i Kristiania. De hadde ofte sine møter og sammenkomster her i Hjørnekammeret.

Det henger kunstnerskjold fra Purpurneseordenen, noen av skjoldene som henger her: Toralv Maurstad, Kjell Aukrust, Espen Skjønberg, Robert Levin, Aud Schønemann, Jahn Otto Johannsen, Dronning Sonja, Liv Ullmann, Leif Juster, Wenche Foss.

akevitt.jpg

Akevittkammeret

Dette kammeret ligger i vår andre etasje.
Det lå flere akevittfabrikker i Kvadraturen frem til 1922, og i en av sidegatene til Engebret lå Simers & Co Spritfabrikk & Destillation.
Akevittkammeret kan dekkes til 40 gjester med småbord og man kan være 20 til bords på et langbord.
 

fes.jpg

Festsalen

Vår Festsal ligger i andre etasje og er dekorert med gamle malerier fra Oslo.  Engebrets Festsal har vært salen for mang en begivenhet og for mange store selskap. Edvard Grieg hadde sitt siste store selskap hos oss i 1906, der man blant annet spiste ekte skilpaddesuppe og måneskinnspudding og drakk søt Champagne. Edvard Grieg døde i 1907.
Ordførerne i Oslo hadde på 50 og 60 tallet sine faste lunsjmøter i Festsalen på ukedagene.
NRK sendte 134 programmer med "Husker du" fra Festsalen.


Det er ikke få brylluper og jubileumer som opp igjenom tiden er blitt holdt i vår festsal
Festsalen blir i dag også ofte brukt til fotosession og innspillinger av divese tv og filmproduksjoner.
Vi kan dekke med småbord, langbord, runde bord eller kongebord. Det er plass til 90 gjester i Festsalen, men passer også meget godt til mindre selskap. Den i  er ofte brukt til møter og små konferanser på dagtid. Det er en egen bar i lokalet som kan benyttes.
Det er også egen garderobe i 2 etasje.